Ispiši ovu stranicu
Utorak, 20 Ožujak 2012

Dubravka Šuica na proljetnom zasjedanju Kongresa

Dubravka Šuica potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe sudjeluje na proljetnom zasjedanju Kongresa.

Biti će govora o učinkovitosti, transparentnosti i kontroli regionalne uprave, te o utjecaju financijske krize na regionalnu upravu i samoupravu. Na dnevnom redu je nekoliko izviješća o stanju regionalne demokracije u pojedinim zemljama, između kojih je i Bosna i Hercegovina.

Takođe će biti rasprave o pravu lokalnih i regionalnih vlasti da budu konzultirani od strane centralne vlasti o pojedinim pitanjima, što je istaknuto u Europskoj povelji o lokalnoj samoupravi. Biti će organizirano nekoliko okruglih stolova o razvoju regionalizma u Europi te o upravljanju u makroregijama od kojih je posebno interesantna Jadransko-jonska regija, te Sredozemna makroregija u kojoj posebno mjesto zauzima i tzv. Arapsko proljeće.

Na inicijativu stalne misije Republike Hrvatske pri Vijeću Europe i potpredsjednice Dubravke Šuice, predsjednik Kongresa vijeća Europe Keith Whithmore prihvatio je poziv za posjet Hrvatskoj, a tom prigodom će posjetiti i Dubrovnik.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/493-dubravka-suica-na-proljetnom-zasjedanju-kongresa