Dubravka Šuica - newsletter

mail
  Dubravka-Suica-vjerujem-u-snagu-europske-Hrvatske-header  
  Newsletter 16 November 2017  
 

Konferencija "Fight & Win – Kako se oduprijeti raku?"

U četvrtak, 23. studenog 2017. godine u 18 sati u amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku održat će se konferencija "Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?", koju organizira Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu.
Konferenciju će otvoriti zastupnica Dubravka Šuica, a potom će se nazočnima obratiti...Read More
 

I hrvatski zastupnici u Strasbourgu obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Ususret obilježavanju 26. obljetnice Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, služena je sveta misa i molitva u Strasbourgu koju su predvodili svećenici Veselko Župarić, Andrija Župarić i  Stjepan Lukec iz Hrvatske katoličke misije u Freiburgu.
Svetoj misi nazočili su hrvatski eurozastupnici, članovi hrvatskog predstavništva...Read More

 

(VIDEO) (AFET) Dubravka Šuica: Sretna što je i Hrvatska u ujedinjenoj Europi oslobođena totalitarizma

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta, Dubravka Šuica sudjelovala je u raspravi na temu „Ostavština totalitarne boljševičke revolucije iz 1917.“  na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.


Europska pučka stranka, prihvatila je općecivilizacijsko naslijeđe i vrijednosti Europske unije. Europsko...Read More

 

(VIDEO) Dubravka Šuica: Podržimo zemlje Istočnog partnerstva uz manje ruske propagande na njihovom europskom putu

Danas je u Europskom parlamentu održana rasprava ususret sastanku na vrhu Istočnog partnerstva (EaP) koji će se održati u Bruxellesu 24. studenog 2017.
Istočno partnerstvo (EaP) zajednička je inicijativa koja ima za cilj produbiti i ojačati odnose između Europske unije (EU), njezinih država članica i šest istočnih susjeda Armenije, Azerbajdžana,...Read More

 

(VIDEO) (ENVI) Dubravka Šuica: Čuvajmo morski ekosustav i Neptunovu travu

U vrijeme dok se u Bonnu održava konferencija o klimatskim promjenama „COP 23“, a u Hrvatskoj se dno Jadrana uništava sidrenjem te istrebljivanjem trpova, školjkaša i drugih morskih organizama, i u Europskom se parlamentu raspravlja o očuvanju morskog ekosustava.


Obzirom da neki svjetski političari negiraju postojanje klimatskih promjena...Read More

 

28. obljetnica osnutka dubrovačkog HDZ-a

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik proslavio je 12. studenog 2017., u nedjelju ujutro 28. obljetnicu svog osnutka.
Proslava je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju Boninovo te misom u Katedrali, a nastavila se kafiću Karaka prigodnim prisjećanjem utemeljitelja Iva Jelića i Spase Prkačin na dane osnutka...Read More

 

Kongres žena Europske pučke stranke u Berlinu

Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu i potpredsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke (EPPW) boravi u Berlinu 10. i 11. studenog povodom održavanja sastanka Kongresa i izvršnog odbora Zajednice žena EPP kojom predsjedava Doris Pack.
U dvodnevnoj raspravi pod nazivom „Democracy, quo vadis?“ žene...Read More

 

(AFET) Predsjedništvo Pučana i voditelji nacionalnih delegacija EPP-a u Portugalu

Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP delegacije i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove u Europskom parlamentu boravi u Portugalu 9. i 10. studenog 2017. povodom održavanja sastanka predsjedništva Kluba europskih pučana (EPP) i voditelja nacionalnih EPP delegacija svih zemalja članica.


U dvodnevnom posjetu Portugalu zastupnici će...Read More

 

Oslobađanje juga Hrvatske

Nakon okupacije koja je u nekim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije trajala i više od godine dana, prije 25 godina je i posljednji dio hrvatskog teritorija oslobođen i vraćen pod hrvatsku upravu. Tim se povodom, 28. i 29. listopada u Dubrovniku svečano obilježila 25. obljetnica vojno redarstvene operacije „Oslobađanje juga Hrvatske“.
U...Read More

(AFET) (SEDE) Dubravka Šuica u službenoj posjeti Washingtonu

U sklopu izaslanstva Vanjskopolitičkog odbora i Pododbora za sigurnost i obranu Europskog parlamenta, potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Dubravka Šuica boravi u službenom posjetu Washingtonu i Norfolku od 31. listopada do 3. studenog 2017.
Sastav izaslanstva, uz zastupnicu Šuicu, čine predsjednik Odbora za vanjske poslove DavidMcAllister...Read More
 
  --- NAJAVE ---  
  
--
  www.dubravka-suica.eu | Kontaktmessage