Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Travanj 2014

Zadarski list: Nije iskorišteno 120 milijuna eura za zapošljavanje mladih

Foto: Velimir BRKIĆ

Nakon Kaštel Sućurca i Trogira, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, potpredsjednica HDZ-a i predsjednica stranačkog Odbora za vanjske i europske poslove, sa svojim suradnicima se u Biogradu na Moru sastala s gradonačelnikom Ivanom Knezom, njegovim zamjenikom Marijanom Stopferom, predsjednicom Gradskog vijeća dr. Melanijom Radas-Ražov, te građanima među kojima je najviše bilo biogradske mladeži.

- Na izborima za Europski parlament 25. svibnja, očekujem dobar rezultat HDZ-a i pobjedu kandidata Europske pučke stranke za predsjednika Komisije Jeana - Claude Junckera, poželjela je Šuica, gradonačelnica Dubrovnika u razdoblju od 2001. do 2009.

U razdoblju od 2014. do 2020. godine Hrvatskoj je iz EU fondova dostupno ukupno 11,3 milijarde eura. Od toga za ulaganje u rast i radna mjesta je namijenjeno 8,4 milijardi eura, za poljoprivredu i ruralni razvoj 2,02 milijardi eura, za pomorstvo i ribarstvo 280 milijuna eura, za Inicijativu za zapošljavanje mladih u 2014. i 2015. godini 66,2 milijuna eura, te 456,1 milijuna eura iz Instrumenta za povezivanje Europe, ističe Šuica, koja je građane informirala o programima mobilnosti za mlade, ističući program Erasmus+ te Obzor 2020.

- Ne želim kritizirati, ali ipak moram kazati kako naša Vlada nije iskoristila ponuđene mogućnosti. Naime riječ je o ukupno 120 milijuna eura iz EU fondova namijenjenih zapošljavanju mladih, a koji još nisu iskorišteni jer ponuđeni programi nisu bili dovoljno razrađeni, istaknula je.

Posebna tema razgovora bila je završetak izgradnje kanalizacije kao i o Biogradu kao centru zdravstvenog, inovativnog, nautičkog, kongresnog i sportskog turizma te mogućnost financiranja tih projekta iz dostupnih nam EU fondova.

Na kraju druženja gradonačelnik Knez uručio joj je prigodan dar, knjigu o glagoljici i autohtoni suvenir. Nakon Biograda mini turneja Dalmacijom zastupnice Dubravke Šuice nastavila se u Zadru.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/24042014/nije-iskoristeno-120-milijuna-eura-za-zaposljavanje-mladih