Ispiši ovu stranicu
Subota, 03 Prosinac 2016

dubrovacki.slobodnadalmacija.hr: Dubravka Šuica - Drago joj što se gase talijanski odašiljači

DUBRAVKA ŠUICA

Foto Hanza media

 

"Drago mi je da se problem koji postoji već nekoliko desetaka godina u području radija i analogne televizije konačno rješava jer je bio uzročnik nezadovoljstva i frustracije stanovništva te značajne ekonomske štete u primorskom dijelu Hrvatske", izjavila je Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu, nakon što je Međunarodna telekomunikacijska unija objavila da su talijanske vlasti započele s gašenjem odašiljača koji su uzrokovali smetnje u prijamu televizijskih i radijskih signala na hrvatskoj obali.
Talijansko Ministarstvo gospodarskoga razvitka izvijestilo je Međunarodnu telekomunikacijsku uniju da prestaje emitiranje na ukupno 61 frekvenciji, među kojima su bile i one koji su ometale prijam programa hrvatskih radijskih i televizijskih programa. Očekuje se kako bi spomenute mjere trebale u cijelosti ukloniti ili barem znatno smanjiti smetnje u prijamu hrvatskih programa te bi uskoro trebala biti provedena mjerenja kojima bi se to i provjerilo.

 

http://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/clanak/id/452645/drago-joj-sto-se-gase-talijanski-odasiljaci