Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27 Lipanj 2018

vlada.gov.hr: 5. obljetnica pristupanja Europskoj uniji poticaj za daljnji razvoj zemlje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas u Europskom parlamentu u Bruxellesu sudjeluje na konferenciji „Success Story of Croatia“, koju je u povodu 5. obljetnice pristupanja Hrvatske Europskoj uniji organizirala hrvatska eurozastupnica Dubravka Šuica.

Na novinarsko pitanje o tome koja će biti njegova glavna poruka u povodu petogodišnje obljetnice pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik Vlade je prije konferencije odgovorio da je današnji dan, uoči Europskog vijeća, prigoda da se pošalje poruka o dosadašnjim postignućima Hrvatske kao članice Europske unije.
 
"Drago mi je da sam iz različitih institucionalnih gledišta uspio vidjeti ove prve godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji", rekao je predsjednik Vlade.
 
"To je poticaj za daljnji razvoj zemlje, prije svega za gospodarski razvoj, za korištenje svih onih politika, proračunskih sredstava koja imamo na raspolaganju iz fondova, ali isto tako i za jedan osjećaj pripadnosti i odgovornosti u ovom europskom projektu, koji zadnjih nekoliko godina odolijeva brojnim sigurnosnim, financijskim, gospodarskim izazovima."
 
"Činjenica da će ovdje doći ključni čelnici Europskog parlamenta i političkih stranaka još je jedna poruka uvažavanja, priznanja i rada svih naših političkih predstavnika, ali i stručnjaka koji rade u ovdje u institucijama."
 
Uz predsjednika Vlade, na konferenciji sudjeluju predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber te predsjednica EPP Women i bivša zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack.
 
Predsjednik Vlade sudjelovao je na prijemu u povodu proslave Dana državnosti, Dana Oružanih snaga te obilježavanja 5. obljetnice pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.
 
https://vlada.gov.hr/vijesti/predsjednik-vlade-u-bruxellesu-u-povodu-5-obljetnice-pristupanja-hrvatske-europskoj-uniji-24063/24063