Ispiši ovu stranicu
Utorak, 17 Srpanj 2018

dutv.hr: Otvorena 6. međunarodna prevoditeljska akademija

U ponedjeljak, 16. srpnja, u Dubrovniku je otvorena 6. međunarodna prevoditeljska akademija koja se održava od 16. do 22. srpnja pod naslovom "TRANS 2018: Prevođenje u Europskom parlamentu", a organizirana u suradnji s Europskim parlamentom - DGT-TRAD EP, Filozofskim fakultetom u Zagrebu, Sveučilištem u Mariboru i međunarodnim CEEPUS programom.

Voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica svečano je otvorila konferenciju i naglasila:


"Uvijek sam impresionirana znanjem, sposobnošću i mentalnim angažmanom prevoditelja koji posebice nama u Europskom parlamentu omogućuju da obavljamo svoju dužnost i stvaramo zakonodavne dokumente, sudjelujemo u raspravama te promoviramo svoju kulturu. Njihov trud je zaista ključan u međunarodnoj komunikaciji, a posebno u europskim institucijama!"


Svečanom otvaranju konferencije nazočio je i potpredsjednik Europskog parlamenta Ioan Mircea Pascu, prodekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Mateusz Milan Stanojević te generalni direktor DG TRAD Valter Mavrič. Na ljetnoj akademiji sudjeluju 23 studenta iz 10 država, brojni predavači i sveučilišni profesori te prevoditelji Europskog parlamenta koji će voditi stručne radionice .

 

http://dutv.hr/index.php/vijesti/item/7528-otvorena-6-medunarodna-prevoditeljska-akademija