Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 30 Srpanj 2018

vijesti.rtl.hr: Političari se opraštaju: 'Oliver je neponovljiv, a njegov odlazak velika bol za sve nas'

U tuzi koja ostaje, liječimo se njegovim antologijskim ostvarenjima koja su nadaleko prešla granice naše domovine, dodaje Opara.

 

Od Olivera Dragojevića opraštaju se i brojni naši političari. Tako je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na svom Instagramu napisao kako je "Dalmcija ostala bez svog najomiljenije tumača sve onoga što jesmo".

"Otišao je veliki umjetnik. Split i Dalmacija ostali su bez svog najomiljenijeg tumača svega onoga što mi jesmo. Njegove interpretacije izravno su ulazile u srce svih nas i onih koji su privrženi Splitu, Dalmaciju, moru, Jadranu, ali i onima koji razumiju i cijene najsitnije detalje od kojih je sazdan naš svijet, a time i naš identitet.
U tuzi koja ostaje, liječimo se njegovim antologijskim ostvarenjima koja su nadaleko prešla granice naše domovine, približavajući je i onima kojima hrvatski jezik nije materinji. Krijepit će nas i njegove "male pjesme", pa i one drugih umjetnika kojima je velikodusno dao svoj čarobni glas 
Oliver je neponovljiv. I zato je njegov odlazak velika bol za sve nas. 
U ime Grada Splita i svoje osobno izražavam najdublju sućut obitelji, prijateljima i suradnicima. 
Upalija si nan svitlo dobri Picaferaju. I možeš bit kuntenat i pivajući šoto voće umorno doma se vratit, među anđele. Naš lipi anđele!", napisao je Krstulović Opara.

"Oliver nam je svima simbol pjesme, mora i Dalmacije,ali za mene on predstavlja više; prijatelja koji mi je kroz zvučnike pravio društvo,vodio me kroz ljubavi i snove. Legendo,hvala ti na svemu.", napisao je šef SDP-a Davor Bernardić.

"Nema se tu sto dodati! Tuga, bol i njegove pjesme ostaju zauvijek", napisala je na Twitteru Dubravka Šuica uz Oliveru pjesmu "Moj galebe".

"Ima vijesti u koje ne želiš povjerovati. Moj galebe", napisala je Jadranka Kosor komentirajući vijest o smrti popularnog pjevača.

"Slabe su sve te riječi oproštaja, zahvala i sjećanja. Samo bi ga trebalo slušati danas", napisala je u drugom tvitu.

"Oliver je rijetko bio moj odabir, ali on je bio umjetnik ciji su stihovi i note posezale duboko u duse mnogih generacija nasih ljudi, kao i ljudi koji danas vise nisu nasi u najuzem smislu. Njegova se glazba nije obazirala na granice. To je oznaka doista velikih umjetnika. RIP", napisao je SDP-ovac Bojan Glavašević.

"Stine, potrošilo je more.. ja san potroši dušu.. bez suza, bez smija... zbogom legendo", napisao je Krešo Beljak uz Oliverovu pjesmu "Stine".

"Hvala ti na svemu dragi Olivere i počivaj u miru", napisao je Gordan Maras na Facebooku.

 

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3234399/politicari-se-oprastaju-oliver-je-neponovljiv-a-njegov-odlazak-velika-bol-za-sve-nas/?ticker_type=latest_news