Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Rujan 2018

dubrovnikpress.hr: Gradonačelnik Franković i direktorica dubrovačke TZ Vlašić primili veleposlanicu Tajvana

Veleposlanica Tajvana, sa sjedištem u Beču u Austriji, Vanessa Yea-Ping Shih susrela se jučer s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i europarlamentarkom Dubravkom Šuicom u njezinom prvom službenom posjetu Dubrovniku. Također, održala je i sastanak s direktoricom TZ Grada Dubrovnika Romanom Vlašić.

Želimo promovirati turizam i kulturnu suradnju te gospodarsku razmjenu, kazala je veleposlanica gradonačelniku Frankoviću, ističući kako čak polovica građana Tajvana putuje na odmor u inozemstvo, te kako njihov broj kao turista u Hrvatskoj raste i trenutačno ih je oko 100.000 na godišnjoj razini. Bilo je riječi i o mogućim ulaganjima u Hrvatsku, što je dubrovački gradonačelnik pozdravio, naglašavajući kako su ulagači dobro došli, ali da bi smo svakako voljeli vidjeti više ulaganja u sektore izvan turizma, poput IT tehnologija. Veleposlanica Yea-Ping Shih u tom je smislu kazala kao mogu pomoći s primjenom smart city rješenja, što je trenutačno vrlo aktualno o svim razvijenijim gradovima svijeta.

Na sastanku s direktoricom TZ Grada Dubrovnika Romanom Vlašić bilo je riječi o budućoj suradnji na zajedničkoj turističkoj promociji Dubrovnika u Tajvanu. Naime, prošle godine zabilježen je veliki porast dolazaka turista iz Tajvana. U 2017. godini u Dubrovniku je boravilo 15 283 tajvanskih turista, što je porast od 26 % u odnosu na 2016. godinu. Prošle godine s istog tržišta ostvareno je 23 752 noćenja, što je 20 % više nego 2016. godine.

Veleposlanica Tajvana je u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika imala priliku uživati u ljepotama Dubrovnika i upoznati se s bogatim kulturnim i povijesnim naslijeđem Grada tijekom razgleda u pratnji stručne vodičke

https://www.dubrovnikpress.hr/index.php/component/k2/item/31949-gradonacelnik-frankovic-i-direktorica-dubrovacke-tz-vlasic-primili-veleposlanicu-tajvana