Ispiši ovu stranicu
Subota, 03 Studeni 2018

zagreb.info: KREIRANO SRCEM ILI BESRAMNO UKRADENO? Hrvatska turistička zajednica se osramotila novim haljinama

 

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) javnosti je predstavila svoje nove uniforme koje su nevjerojatno slične onima poznatih dizajnera Dolce & Gabbana iz kolekcije “Italia is love” za proljeće/ljeto 2016. Uniforme HTZ-a kreirao je modni dvojac Elfs, a nosit će ih djelatnice HTZ-a koje rade kao informatori na turističkim sajmovima diljem svijeta na kojima predstavljaju Hrvatsku.

Riječ je o haljinama koje na sebi imaju motive i nazive hrvatskih gradova, baš kao što haljine D&G imaju motive talijanskih gradova i njihove nazive.

Revija Dolce&Gabbana Summer 2016. održana u rujnu 2015. godine


Uniforme su predstavljene proteklog vikenda na humanitarnoj modnoj reviji u Mimari, a haljine su nosile brojne osobe iz javnog života među kojima su bile i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, odvjetnica Jadranka Sloković i mnoge druge.

Humanitarnu modnu reviju pod nazivom “Kreirano srcem”, organizirali su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Financijska sredstva s događanja idu udrugama Dar iz Osijeka za djecu s autizmom i Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID iz Zagreba. Hurid je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno programe za dobrobit mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom, dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdeset djece s dijagnozom autizma.

“Ovim projektom željeli smo pokazati da je Hrvatska mnogo više od sunca, mora i predivne prirode. Želimo ju istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Upravo stoga, u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano tražimo mogućnosti kako bismo u svojem radu doprinijeli zajednici i onima najpotrebitijima. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela”, rekao je u Mimari ministar turizma Gari Cappelli.

A turističke uniforme HTZ će i službeno predstaviti na turističkom sajmu World Travel Marketa (WTM) u Londonu koji počinje danas i traje do 7. studenog.

https://www.zagreb.info/ritam-grad/magazin/kreirano-srcem-ili-besramno-ukradeno-hrvatska-turisticka-zajednica-se-osramotila-novim-haljinama/195343