Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Travanj 2019

večernji.hr: HDZ objavio listu za EU izbore - Ressler je predvodi

Ressler - Šuica- Sokol

Andrej Plenković na konferenciji za medije objavio je i službeno 12 imena s liste HDZ-a za europske izbore. Naglasio je kako vjeruje u kandidate te da očekuje pobjedu HDZ-a na europskim izborima.


Nositelj je Karlo Resler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore, slijede; Dubravka Šuica, europarlamentarka, Tomislav Sokol, saborski zastupnik, Željana Zovko, europarlamentarka, Sunčana Glavak, zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade, Marijana Balić, zastupnica i Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa, Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, Nikolina Brnjac, državna tajnica u ministarstvu prometa, Stjepan Ribić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir.

 

Karlo Ressler

- Naš program ima pet poglavlja i sastoji se od nekoliko bitnih ciljeva - uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je čelnik HDZ-a.

Izrazivši uvjerenost u još jednu pobjedu HDZ-a na izborima, Plenković je poručio kako su izbori za EP „izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja i onih koji niti znaju, niti to mogu ostvariti”.


Programom i listom, naglasio je Plenković, HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem, zalaganjem i vještinama mogu doći u poziciju i da preuzmu krupnu političku odgovornosti. „Poput ove koju je Karlo preuzeo danas. I ja sam uvjeren da će on to povjerenje i opravdati”, rekao je PlenkovićHDZ na izbore izlazi samostalno, a ponovno će, kako je rekao Plenković, surađivati s listom HDZ-a BiH.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Resslera je kandidirala Mladež HDZ-a, rođen je 1989. godine, kako je sam rekao, nekoliko mjeseci nakon osnutka HDZ-a, a u javnosti je poznato i da je posinak Vladimira Šeksa.

Lista je, rekao je Ressler, kvalitetna kombinacija različitih profila, generacija te geografske zastupljenosti, a u kampanji će, dodao je, kvalitetnim ljudima i programom pokazati da imaju odgovore na sve izazove.

Uvjeren je da će HDZ u kampanji biračima pokazati "kolika je razlika između odgovornosti - znanja sposobnosti i kompetencije - s jedne strane, i svih drugih - suprotnih karakteristika - s druge strane”.

 

- Čast mi je biti prvi na listi i to s iznimnim kandidatima – poručio je Ressler.

– Na mladima svijet ostaje. Večeras je HDZ pokazao da to nije floskula – istaknula je Dubravka Šuica.

U središnjici HDZ-a na sastanaku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća jednoglasno je prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a potom je održana i sjednica Središnjeg odbora na kojoj je utvrđen program i strategija za europarlamentarne izbore. 

Iako se pretpostavljalo kako će se na listi naći i ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, stranka je odlučila drugačije.

https://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-odlucuje-o-kandidatima-za-europski-parlament-donosimo-nesluzbena-imena-sa-liste-1311477