Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Travanj 2019

hr.n1info.com: Ovo je 12 HDZ-ovih kandidata za europske izbore, nositelj liste je Karlo Ressler

Ovo je 12 HDZ-ovih kandidata za europske izbore, nositelj liste je Karlo Ressler

HDZ je u petak objavio listu s 12 kandidata za europske izbore, a nositelj liste je Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenković i autor programa HDZ-a za europske izbore.

Druga na listi je sadašnja europarlamentarka Dubravka Šuica, a slijede saborski zastupnik Tomislav Sokol te još jedna europarlamentarka Željana Zovko.

Peta na listi je saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, a slijede: Marijana Balić, Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa, Goran Pauk, šibensko-kninski župan, Nikolina Brnjac, državna tajnica u ministarstvu prometa, Stjepan Ribić, šef regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir.

U središnjici HDZ-a završio je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojima je  prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a održana je i sjednica Središnjeg odbora na kojoj su utvrđeni program i strategija za europarlamentarne izbore.

"Naš program ima pet poglavlja: uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa", rekao je Andrej Plenković.

 Poručio je da se nastavlja s postignućima zacrtanima u programu Vlade RH te da program ima sigurnosnu dimenziju - odraditi sve što je potrebno za članstvo u Schengenu, kako bi uspjehe na gospodarskom i socijalnom planu bili kroz par godina na uvođenje eura. 

Govoreći o pozitivnim utjecajima članstva u EU, Plenković je poručio: "Pelješki most ostat će trajni spomenik na prvih sedam godina članstva EU".

Plenković je predstavio kandidate, a posebno je nahvalio nositelja liste Karla Resslera.

"Potpredsjednik mladeži EPP, moj suradnik i savjetnik zadnjih nekoliko godina, pravnik je, angažiran na ključnim pitanjima realizacije programa Vlade i aktivnostima u stranci. Pravi je trenutak da kažemo javnosti da HDZ želi s ovakvim programima poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem i zalaganjem, mogu doći u poziciju da preuzmu krupnu političku odgovornost. Uvjeren sam da će on to povjerenje pravdati", rekao je Plenković.

Ressler, koji je, podsjetimo, posinak Vladimira Šeksa, zahvalio se na povjerenju. Istaknuo je kako je rođen nekoliko mjeseci nakon osnivanja HDZ-a, ali da s ovakvom listom stranka može predstaviti članovima i biračima u svim djelovima Hrvatske koji je program za iduće petogodišnje razdoblje. "Ono što je važnije je da imamo odgovore za izazove s kojima se suočavamo", rekao je Ressler i rekao da će pokazati kolika je razlika između odgovornostim, znanja  i kompetencije s jedne strane te "svih suprotnih karakteristika s druge".

Odgovorio je i na pitanje je li dobio kakav savjet od Vladimira Šeksa: "Dosta sam ulagao u svoje obrazovanje, svjestan sam važnosti europskog projekta za Hrvatsku. U ovom aspektu programa za europske izbore želim predstavljati sadržaj i vrijednosti koje imamo tako da ću pokušavati da fokus u kampanji bude na tome"

Uključio se i premijer, poručivši da se Ressler oko tih pitanja više konzultira više s njim te da je "Vlado at large konzultant".

Iako se spekuliralo da će na listi biti i ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, stranka je ipak odlučila drugačije.

Na pitanje je li razočarana, Žalac odgovara: "Ni najmanje".

http://hr.n1info.com/Vijesti/a382910/Ovo-je-12-HDZ-ovih-kandidata-za-europske-izbore.html