Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Travanj 2019

net.hr: OD ŠEKSOVOG POSINKA DO GLASNOGOVORNICA I ŽUPANA: Ovo su ljudi koje HDZ kandidira za EU parlament, a zanimljivo je tko nije na listi

 

Resslera su pitali je li dobio neki savjet od Šeksa, na što je Plenković morao reagirati

U središnjici HDZ-a završio je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojima je  prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a održana je i sjednica Središnjeg odbora na kojoj će biti utvrđen program i strategija za europarlamentarne izbore.

 

Nakon sastanaka, i službeno je predstavljena lista. Nositelj liste je Karlo Ressler, savjetnik premijera Plenkovića i autor programa HDZ-a za europske izbore.

 

Druga na listi je sadašnja europarlamentarka Dubravka Šuica, a slijede saborski zastupnik Tomislav Sokol te još jedna europarlamentarka Željana Zovko.

Peta na listi je saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, a slijede: Marijana Balić, Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa, Goran Pauk, šibensko-kninski župan, Nikolina Brnjac, državna tajnica u ministarstvu prometa, Stjepan Ribić,šef regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir.

 

Nagađalo se kako bi se na listi trebala naći i Gabrijela Žalac, a na pitanje je li razočarana što je nema odgovorila je ‘Ni najmanje’.

‘Pelješki most će biti trajni spomenik

“Naš program ima pet poglavlja:  europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solid Europa, Europa nove generacije te  i globalno snažna Europa”, rekao je Andrej Plenković, predstavljajuči listu prenosi N1.

Poručio je da se nastavlja s postignućima zacrtanima u programu Vlade RH te da program ima sigurnosnu dimenziju – odraditi sve što je potrebno za članstvo u Schengenu, kako bi uspjehe na gospodarskom i socijalnom planu bili kroz par godina na uvođenje eura.

Govoreći o pozitivnim utjecajima članstva u EU, Plenković je poručio: “Pelješki most ostat će trajni spomenik na prvih sedam godina članstva EU”.

‘Uvjeren sam da će opravdati povjerenje’

Plenković je predstavio kandidate, a pogotovo  je nahvalio nositelja liste Karla Resslera.

“Potpredsjednik mladeži EPP, moj suradnik i savjetnik zadnjih nekoliko godina, pravnik je, angažiran na ključnim pitanjima realizacije programa Vlade i aktivnostima u stranci. Pravi je trenutak da kažemo javnosti da HDZ želi s ovakvim programima poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem i zalaganjem, mogu doći u poziciju da preuzmu krupnu političku odgovornost. Uvjeren sam da će on to povjerenje pravdati”, rekao je Plenković.

‘Imamo odgovore za izazove’

Ressler je istaknuo  kako je rođen nekoliko mjeseci nakon osnivanja HDZ-a, ali da s ovakvom listom stranka može predstaviti članovima i biračima u svim djelovima Hrvatske koji je program za iduće petogodišnje razdoblje.

“Ono što je važnije je da imamo odgovore za izazove s kojima se suočavamo”, rekao je Ressler i rekao da će pokazati kolika je  između odgovornosti, znanja  i kompetencije s jedne strane te “svih suprotnih karakteristika s druge”.

‘Oko tih pitanja se više konzultira sa mnom’

Odgovorio je i na pitanje je li dobio kakav savjet od Vladimira Šeksa: “Dosta sam ulagao u svoje obrazovanje, svjestan sam važnosti europskog projekta za Hrvatsku. U ovom aspektu programa za europske izbore želim predstavljati sadržaj i vrijednosti koje imamo tako da ću pokušavati da fokus u kampanji bude na tome”

Uključio se i premijer, poručivši da se Ressler oko tih pitanja više konzultira više s njim te da je “Vlado at large konzultant”.

https://net.hr/danas/hrvatska/od-seksovog-posinka-do-glasnogovornica-i-zupana-evo-tko-su-ljudi-koje-hdz-kandidira-za-eu-parlament/