Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Travanj 2019

dubrovniknet.hr: HDZ KONAČNO OBJAVIO LISTU ZA EU IZBORE Dubravka Šuica na visokom drugom mjestu

 

 

Posinak Vladimira Šeksa, mlada nada Karlo Ressler, bit će prvi na listi te stranke za predstojeće europske izbore. Kako doznaje Jutarnji list, HDZ je nakon mnogo pregovora uspio sastaviti listu 12 imena s kojima će pokušati osvojiti što više mandata u Europskom parlamentu. Osim Resslera koji je naveden na prvom mjestu, HDZ će kandidirati dosadašnju europarlamentarku Dubravku Šuicu, te niz više i manje poznatih političara iz svojih redova. Iako se špekuliralo da bi se na listi mogla naći i ministrica Gabrijela Žalac, to se ipak nije dogodilo.

 

Na listi se će tako naći Tomislav Sokol, Željana Zovko, Sunčica Glavak, Marijana Balić, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribić, Domagoj Marojević, Danijel Marušić i Stjepan Adani.

Nositelj liste Ressler već se dulje vrijeme spominje kao jedan od najznačajnijih ljudi "novog" HDZ-a, te jedan od onih na koje Andrej Plenković itekako računa. Ressler je i savjetnik premijera te autor HDZ-ovog programa za predstojeće europske izbore.

Bivša dubrovačka gradonačelnica Šuica uživa simpatije dijela javnosti, a već ima zavidno iskustvo u Europskom parlamentu, pa ne čudi što se našla na visokom drugom mjestu. Na trećem je saborski zastupnik Sokol, a na četvrtom Željana Zovko, također europarlamentarka.

Saborska zastupnica Glavak javnosti je poznata i kao bivša glasnogovornica Vlade dok je Marijana Balić Plenkovićeva asistentica još iz razdoblja njegove karijere u Bruxellesu.

Slijede šibensko-kninski župan Goran Pauk, državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac, te šef regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Domagoj Maroević.

Mjesto na listi zaslužili su još i ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije  Stjepan Ribić, župan Brodsko-posavski  Danijel Marušić te stožerni brigadir Stjepan Adanić, inače pomoćnik glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića.

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=68002#!prettyPhoto