Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 31 Listopad 2013

Dubrovačka TV: Građani o Gradu - Dubravka Šuica (VIDEO)

Građani Dubrovnika, različitih uzrasta, zanimanja i obrazovanja iznose svoje viđenje života u Gradu. Komentiraju aktualne gradske probleme, ističu prednosti i nedostatke života u Dubrovniku i predviđaju njegovu budućnost. Ideja je omogućiti prikazivanje različitih stavova i mišljenja građana o Gradu, te prikazati kako izgledaju pojedini dijelovi Dubrovnika koje televizijske kamere u pravilu zaobilaze.

Građani o Gradu emitiraju se bez novinarskih komentara, riječ je prepuštena isključivo građanima. U deset do petnaest minuta trajanja emisije izjave građana izmjenjuju se s kratkim prekidima kroz koje se prikazuju kadrovi različitih dijelova grada, ovisno o mjestu na kojem je razgovor snimljen. U prekidima se koriste i slučajno snimljeni tonski ulomci događanja s mjesta snimanja čime se dodatno naglašava dokumentarnost svake epizode. Građani o Gradu prikazuju se svakog radnog dana, u terminu neposredno prije Vijesti.

Tako uz lica koja se često mogu vidjeti na televizijama, DUTV je dio svog programa rezervirao za "obične" građane koji inače nemaju prigodu u javnosti iznositi svoje stavove i mišljenja.