Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Studeni 2014

(VIDEO) Euroizbori i buduća predsjednica RH - dokaz da HDZ vodi računa o ravnopravnosti spolova!

Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica komentirala je za RTL Danas predložene izmjene Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor. Izmjenama bi se, naime, za izborne liste uvela kvota od 40 posto žena.

 

Hrvatska je spremna za predsjednicu!

 

Šuica je istaknula da HDZ i otprije uistinu vodi računa o ravnopravnoj zastupljenosti oba spola. Najbolji je primjer za to sastav naše liste za prošle euroizbore - od ukupno izabranih šestero zastupnika pobjedničke koalicije, čak četiri su žene (Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Marijana Petir i Ruža Tomašić). A i na predsjedničkim izborima HDZ je istaknuo kandidatkinju!

 

 

 

To je već dovoljan dokaz da HDZ itekako vodi računa o ženama! A u Europskom parlamentu nakon ovih izbora zastupljenost žena je 37 posto, što je zavidan broj, no naravno, težimo prema 50 posto.

 

Ženska snaga i odlučnost

 

Eurozastupnica Šuica, (i) kao potpredsjednica Žena Europske pučke stranke (EPP Women), oduvijek se aktivno zalagala za ravnopravnost spolova kako u politici, tako i u poduzetništvu. Jer ravnopravnost, kako često ističe, pozitivno utječe na gospodarstvo i društveni razvoj u cijelosti!

 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-euroizbori-i-buduca-predsjednica-rh-dokaz-da-hdz-vodi-racuna-o-ravnopravnosti