Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 16 Lipanj 2010

Dubrovački list: Gjurašić i Šuica o Europi s Paulom Vandorenom

 

Prvi sastanak zajedničkog savjetodavnog Odbora Europske unije i Republike Hrvatske održao se danas u Dubrovniku. Sastanku su uz hrvatske župane, gradonačelnike i načelnike nazočili Paul Vandoren, šef delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Dubravka Šuica, potpredsjednica saborskog Odbora za europske integracije i potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe te Karlo Gjurašić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

- Strategija regionalnog razvoja Republike Hrvatske jedan je od najznačajnijih dokumenata u novijoj Hrvatskoj povijesti. Ona je najsvjetliji primjer partnerstva i zajedničkog rada lokalnih, regionalnih i središnje vlasti te gospodarskih, socijalnih i drugih partnera na terenu - izjavio je državni tajnik Gjurašić ističući važnost nedavnog donošenja Strategije regionalnog razvoja. Državni tajnik ujedno se zahvalio županima, gradonačelnicima, načelnicima i svima ostalima koji su prema njegovim riječima: sudjelujući u stvaranju Strategije regionalnog razvoja RH, sudjelovali u stvaranju budućnosti regionalnog razvoja RH.

Paul Vandoren, šef delegacije Europske Unije na sastanku u Dubrovniku najavio je mogućnost otvaranja preostala tri poglavlja za 30. lipnja 2010. godine, na međuministarskoj konferenciji u Bruxellesu, pritom izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim napretkom Republike Hrvatske u pregovorima za pristupanje Europskoj uniji.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/238-dubrovacki-list-gjurasic-i-suica-o-europi-s-paulom-vandorenom