Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Kolovoz 2010

SLOBODNA DALMACIJA: Dubravka Šuica: Naučile smo da žene budu liderice politike

U radu Ljetne akademije za žene liderice u politici, koja je u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) i fondacije Schumann, održana u španjolskoj Palma de Mallorca, sudjelovala je i zastupnica u Hrvatskom saboru te jedna od potpredsjenica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinska” Dubravka Šuica.

Radom Akademije koordinirala je predsjednica Žena EPP-a i europska parlamentarka Doris Pack, čiji je politički interes već niz godina usmjeren na događanja u Hrvatskoj i BiH.

- Tema ovogodišnje ljetne akademije bila je uloga žena u postkonfliktnim zonama i situacijama, a njezin rad bio je podijeljen u tri radionice, od kojih su jednu činile teme vezane uz Hrvatsku i BiH, dok su ostale bile posvećene Afganistanu i afričkim zemljama - kaže Dubravka Šuica, koja je uz Višnju Milas iz “Bedema ljubavi” predstavljala Hrvatsku.

- Bila su zanimljiva iskustva ostalih sudionica, a nit koja se provlačila kroz čitav rad tog skupa je jačanje svijesti o potrebi većeg angažmana žena u politici. Posebno je to aktualno nakon ratova, kada je broj žena u društvu u odnosu na muškarce u pravilu još veći nego inače, te bi i žene sukladno tome trebale biti aktivnije u politici- kaže Dubravka Šuica. Dodaje kako je rad Akademije rezultirao prijedlogom Deklaracije o ulozi žene u politici.

 

A. Franić
Slobodna dalmacija

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/255-slobodna-dalmacija-dubravka-suica-naucile-smo-da-zene-budu-liderice-politike