Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 27 Siječanj 2011

Dubravka Šuica: Zračna luka Zagreb - najsnažnija regionalna zračna luka; dubrovačka pozitivan primjer

Ako nam je cilj zagrebačku zračnu luku pretvoriti u najsnažniju regionalnu zračnu luku onda definitivno moramo uložiti u njenu obnovu i dogradnju, kazala je saborska zastupnica Dubravka Šuica tijekom današnje saborske rasprave o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zračnim lukama gdje je najveća polemika vođena vezano za mogućnosti davanja hrvatskih zračnih luka u koncesiju.

Vlada RH donoseći smjernice gospodarskog oporavka definirala je dogradnju Zračne luke Zagreb kao prioritetan projekt. Govorimo o investiciji vrijednoj oko 300 milijuna eura, kazala je Dubravka Šuica, dodavši kako postoje pozitivni primjeri investicija iz vlastite dobiti, poput Zračne luke Dubrovnik koja je u obnovu terminala uložila nešto više od 25 milijuna eura vlastitih sredstava.

- No to je, uvjetno rečeno, malo ulaganje u odnosu na ulaganja u dogradnju Zračne luke Zagreb, te je koncesija na 30 godina u današnjoj situaciji, vjerujem, jedini način da dobijemo modernu regionalnu zračnu luku istodobno pokrećući gospodarstvo prvenstveno građevinu i zapošljavanje kazala je Šuica pozvavši zastupnike da u pitanju Zračne luke Zagreb sagledaju globalne strateške interese Hrvatske.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/345-dubravka-suica-zracna-luka-zagreb-najsnaznija-regionalna-zracna-luka-dubrovacka-pozitivan-primjer