Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Listopad 2010

DUBRAVKA ŠUICA PO ČETVRTI PUTA IZABRANA ZA POTPREDSJEDNICU KONGRESA VIJEĆA EUROPE

Dubravka Šuica, saborska zastupnica i voditeljica izaslanstva Republike Hrvatske u Vijeću Europe po četvrti puta za redom izabrana je za potpredsjednicu Doma lokalnih vlasti Kongresa Vijeća Europe te za potpredsjednicu i člana Biroa Kongresa. Za novo predsjedništva Kongresa glasovalo je 317 zastupnika na 19. plenarnom zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe održanom u Strasbourgu.

Izbor saborske zastupnice Dubravke Šuice za potpredsjednicu tog značajnog tijela Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe je bitna potvrda konstruktivnog sudjelovanja Hrvatske u aktivnostima Vijeća Europe. Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, koji se sastoji od Doma lokalnih vlasti i Doma regionalnih vlasti, predstavlja glas regija i lokalnih jedinica Europe, braneći i promičući lokalnu i regionalnu demokraciju i razmjenu dobre prakse na lokalnoj i regionalnoj razini.

Na istoj Plenarnoj sjednici izabran je novi predsjednik Kongresa Keith Whitmor iz Velike Britanije.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/304-dubravka-suica-po-cetvrti-puta-izabrana-za-potpredsjednicu-kongresa-vijeca-europe