Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Ožujak 2011

Video: Šuica: U Kongresu Vijeća Europe raspravljamo o zaštiti gradova od prirodnih katastrofa

Dubravka Šuica, saborska zastupnica i potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe sudjeluje na 20. Plenarnom zasjedanju Kongresa u Strasbourgu.

- U svjetlu nedavnih tragičnih događaja u Japanu na sjednici Kongresa raspravljat ćemo o zaštiti gradova od prirodnih katastrofa, opskrbi energijom i energetskoj učinkovitosti na regionalnoj razini, a na dnevni red je uvrštena i izvanredna rasprava o stanju u arapskim zemljama, posebno u Sjevernoj Africi, kazala je Dubravka Šuica.

Zastupnici u europskom Kongresu raspravljat će i o važnosti lokalnih i regionalnih vlasti u promociji i jačanju ljudskih prava, međureligijskim i međukulturalnim napetostima na lokalnoj razini te o ulozi regionalnih pučkih pravobranitelja u Europi.

Zastupnicima će se, tijekom zasjedanja Kongresa, obratiti glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jaglandte europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn.

 

 
 
 

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/366-video-suica-u-kongresu-vijeca-europe-raspravljamo-o-zastiti-gradova-od-prirodnih-katastrofa