Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 12 Veljača 2012

Dubravka Šuica sudjeluje u radu Predsjedništva Kongresa Vijeća Europe u Andori

Potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica sudjeluje u radu Predsjedništva Kongresa Vijeća Europe, koje se održava u Andori. Tema sjednice Predsjedništva je stanje lokalne i regionalne demokracije u pojedinim zemljama članicama te sudjelovanje građana u vlasti na lokalnoj razini.

Na ovoj sjednici je najavljeno i proljetno zasjedanje Kongresa Vijeća Europe na temu ''Smart cities'' (''Pametni gradovi''), na kojem će se prezentirati primjeri dobre prakse u funkcioniranju lokalnih vlasti.

Dubravka Šuica u svom je izlaganju istaknula nužnost podizanja razine osviještenosti o načinima rada lokalnih vlasti i njihovoj učinkovitosti te je naglasila potrebu aktivnijeg, redovitijeg i izravnijeg angažmana građana u procesima političkog odlučivanja.

Posebno se referirala na potrebu afirmacije fenomena "kreativnog susjedstva", koji označava veću participaciju građana u demokratskim procesima na lokalnoj razini. Fokus ovogodišnjeg rada Kongresa Vijeća Europe bit će usmjeren na temu ''Europa u krizi – izazovi za lokalnu i regionalnu demokraciju'', s naglaskom na uključivanje mladih u politiku.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/573-dubravka-suica-sudjeluje-u-radu-predsjednistva-kongresa-vijeca-europe-u-andori