Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 20 Ožujak 2013

Dubravka Šuica na sjednici Kongresa Vijeća Europe

 

Dubravka Šuica, potpredsjednica HDZ-a i potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe boravi u Strasbourgu na 24. Plenarnoj sjednici Kongresa Vijeća Europe.

Plenarna zasjedanja Kongresa u 2013. ponajviše će biti obilježena temom „Europa u krizi – izazovi za lokalnu i regionalnu demokraciju“, a u cilju razmjene iskustava i dobrih praksi, te učinkovitog rješavanja ekonomske krize.

Među ostalim temama, članovi Kongresa će raspravljati o lokalnoj i regionalnoj demokraciji u Španjolskoj, Italiji i Gruziji, proteklim lokalnim izborima u Armeniji i Bosni i Hercegovini, ali i o novim tehnologijama u službi demokracije, te novim modelima uključenja lokalne zajednice u demokratske procese.

Na posebnoj svečanosti „Grad 12 zvjezdica“, Dubravka Šuica je kao potpredsjednica kongresa Vijeća Europe uručila nagrade predstavnicima gradova i općina koji su sudjelujući u obilježavanju Europskog tjedna lokalne demokracije i ispunjavajući zahtjevne kriterije zaslužili europsku titulu „Grada 12 zvjezdica“.

 

http://www.hdz-dubrovnik.com/index.php/item/586-dubravka-suica-na-sjednici-kongresa-vijeca-europe