Ispiši ovu stranicu
Petak, 07 Lipanj 2019

HRT-Poligraf: Šuica o rezultatima EU izbora i konstituiranju EU institucija

Završio je summit Inicijative triju mora. Zaključak - zemljama Inicijative treba 500 milijardi eura ulaganja u infrastrukturu do 2023. da dostignu zapad rekao je u Ljubljani potpredsjednik Europske investicijske banke (EIB) Vazil Hudak.

Postoji razlika između istoka i zapada, sjevera i juga, složili su se u "Poligrafu" - Dubravka Šuica, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu, Tonino Picula, SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu, i Goran Bandov, pravnik i politolog, izvanredni profesor i prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.

Dok Picula smatra kako bi Inicijativa triji mora mogla živjeti samo konferencijski život, Šuica govori suprotno - da bi se to moglo pretvoriti u jednu ozbiljnu Inicijativu o čemu svjedoči i osnivanje Fonda za jačanje komunikacija, povezivosti, digitalne agende.

Za proširenje EU-a, odnosno pristupanje Srbije, neophodno je riješiti odnos između Prištine i Beograda, Hrvatska mora ući u Schengenski prostor, jer je u suprotnom riječ o diskvalifikaciji, a odnos - Bruxelles i mi, treba shvatiti na način da mi jesmo kreatori europske politike i tako se trebamo i postaviti, izjavili su gosti "Poligrafa". Ovdje možete poslušati emisiju:

Video sadržaj