• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Petak, 02 Svibanj 2014

Izađimo na referendum o SDP-ovoj kompromitiranoj vlasti!

Ličko-senjska županija. I u njoj je pobjednički put Dubravke Šuice i Ivana Sablića, kandidata „plave skupine“ naše koalicijske liste, započeo druženjem s na SDP-ovu vladu ogorčenim građanima: prvo na gradskoj tržnici u Gospiću, a potom na glavnom trgu u Otočcu. Susret licem u lice s glasačima nezamjenjiv je pokazatelj kako narod diše. Svakim novim stiskom ruke i razgovorom potvrđuje se da mu je prekipjelo - kada će se više prekinuti ova agonija!? Spas se, neumorno ponavljaju naši kandidati, krije u malim i srednjim poduzetnicima. A u Gospiću su upravo s njima Šuica i Sablić razgovarali što i kako napraviti kada Milanović i Linić guše gospodarstvo novim nametima. S njima su, naravno, bili i predstavnici lokalne vlasti: župan Milan Kolić i gradonačelnik Petar Krmpotić. Šuica, koja se u EP-u neumorno bori za ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva, govorila je o našem planu za izlazak zemlje iz ponora u koji su nas bacili diletanti iz Banskih dvora:

Konkretni projekti, ne obećanja

- HDZ je predstavio gospodarski program i velike razvojno-investicijske projekte. Neki od važnijih za ove prostore svakako su nizinska pruga prema luci Rijeka, autocesta Žuta lokva-Senj i hidrocentrala. Ovdje leži i veliki poljoprivredni potencijal, a 40 posto EU proračuna namijenjeno je upravo toj svrsi, pri čemu prvenstveno govorimo o malim i srednjim gospodarstvima.

Europa na poljoprivredu računa - to je zanimanje budućnosti! Sablić, koji se u karijeri istaknuo upravo u gospodarskoj diplomaciji, podsjetio je na prednosti ulaska u EU. Nešto što aktualna vlast ni najmanje nije znala iskoristiti. A mogla je da zna! - Lokalna zajednica i poduzetnici redovito odrade svoj posao s pripremom EU projekata, ali problem je u centralnoj vlasti. Naš gospodarski program je kralježnica na koju ćemo vezati tisuće malih projekata.

Sjećanje na pobijene redarstvenike

Nakon poduzetnika, zastupnici su se susreli s hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih i nestalih u Domovinskom ratu. Sastanak su započeli minutom šutnje u sjećanje na tragediju kada su u Borovu Selu mučki, iz zasjede, ubijena 12-orica redarstvenika. http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-borova-sela-uvijek-cemo-se-sjecat... Zajednički su se prisjetili ponosnih devedesetih kada smo svi disali kao jedan.

A Milanovićeva vlada marginalizira branitelje i prijeti im smanjenjem mirovina umjesto da ponosno stane uz njih. Stoga, jednodušno su branitelji zavapili: - Od ove vlasti nismo niti očekivali ništa bolje. Smeta nas negativna kampanja koja je već godinama usmjerena prema braniteljima. Ne smetaju nas toliko same izmjene zakona koliko činjenica da se donose ispod stola.

Jedini viđeniji branitelj na listama

Šuica je, hrabreći ih, istaknula da se na našoj listi za euroizbore nalazi istaknuti predstavnik braniteljske populacije komodor Ivica Tolić te da je naša stranka svjesna važnosti zastupanja braniteljskih problema u EP-u: - Zakon o mirovinskom sustavu ne može se promijeniti dok se ne promijeni zakon o braniteljima. Oni su pritisnuti procedurom prekomjernog deficita. Dugovi su ogromni i moraju provesti reforme. To ne znaju, pa pribjegavaju rezanjima. Euroizbori su važni jer će na njima ljudi pokazati da im je dosta - započet će pad Milanovićeve vlade! Važnost zastupanja braniteljskih interesa u EP-u istaknuo je i Sablić: - Kada govorim o vama, govorim i o svom ocu koji je bio dragovoljac Domovinskog rata. HDZ su napadali devedesetih i napadaju ga i danas, no to su zadnji trzaji ove vlasti! Izgubili su ideološke bitke koje su sami započeli, a sada će izgubiti i europske izbore!

Povratak ponosa i domoljublja

Posjet županiji završen je u pobjedničkom i domoljubnom ozračju na predizbornom skupu u Gospiću. - Imamo najkvalitetniju listu i najbolje kandidate! Važno je za ove izbore potaknuti naše članstvo i pobijediti na svojevrsnom referendumu o aktualnoj vladi 25. svibnja! - riječi su kojima je gradonačelnik Petar Krmpotić pozdravio brojne okupljene. Podršku je našim kandidatima dao i saborski zastupnik i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Darko Milinović, motivirajući nazočne u svome poznatome gorljivom stilu: - Danas ste osjetili Ličko-senjsku županiju, a to znači da ste osjetili domoljublje! Uvjeren sam da ćemo premoćno poraziti SDP na euroizborima! Izađimo na njih kao da je svaki od nas na toj listi jer moramo poslati političku poruku da se u Hrvatsku vraćaju nacionalni ponos i domoljublje!

Karamarko u Europskom vijeću

Završni govor održala je Šuica i poput stranačkih kolega najavila smjenu vlasti u Banskim dvorima: - Istina je, ne rade i povukli su nula kuna iz EU fondova! Njih razvijena Hrvatska ne zanima! Smijenili su sve kadrove na svim razinama - od pomoćnika ministara do razvojnih agencija, a doveli uhljebe, nesposobne partijske kadrove. No približava im se kraj: naš predsjednik Tomislav Karamarko uskoro će sjediti u Europskom vijeću i predstavljati Hrvatsku! Predizbornu kampanju „plava skupina“ naše koalicijske liste nastavlja posjetom Primorsko-goranskoj županiji.

Više informacija

  • Izvor: HDZ
  • Foto: HDZ
  • nadnaslov: IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam