• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Subota, 17 Svibanj 2014

Šuica na Motivacijskom saboru HDZ-a: Mladi, učinimo Hrvatsku najprosperitetnijom zemljom EU, a najveći euroskeptik je aktualna Vlada!

Danas je u Zagrebu pred oko 7000 simpatizera i članova Hrvatske demokratske zajednice održan Motivacijski sabor kojemu je domaćin bio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a u Draženovom domu ugostio je i Josepha Daula, predsjednika najjače političke grupacije u Europi - Europske pučke stranke te predsjedniku Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmara Broka, koji je okupljenima prenio pozdrave i podršku njemačke kancelarke Angele Merkel HDZ-ovom vodstvu.

Predsjednik Karamarko poručio je: „Zamislite da ova garnitura ostane još jedan mandat na vlasti - na što bi naša zemlja naličila!? Preuzeli su vlast u trenutku kada je naše gospodarstvo bilo stabilno, čak je i lagano raslo premda je Europska unija bila u recesiji. No njihovim neradom i pogrešnim potezima Hrvatska je dospjela na samo dno, dok su istodobno sve države Unije izašle iz recesije! Dok ovi budu u Banskim dvorima, ništa se neće i ne može promijeniti!  Ali, HDZ ima rješenje, imamo stručnjake, planove i projekte, viziju sretne hrvatske budućnosti. Zaustavit ćemo negativne trendove, vratiti nadu i optimizam odmah nakon što preuzmemo odgovornost za vođenje države. A to će, dragi prijatelji, biti vrlo skoro! Pred nama su tri koraka, svi su podjednako važni. Prvi korak - pobjeda na europskim izborima! A onda slijede pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Zato od svih vas tražim da se maksimalno angažirate i da u nedjelju 25. svibnja zajedno napravimo taj prvi korak. A pobijedit ćemo zato što to zaslužujemo. Pobijedit ćemo jer, za razliku od njih, mi u HDZ-u domoljublje u 21. stoljeću doživljavamo kao borbu za svako radno mjesto, za svaku investiciju, za iskorištavanje siromaštva i bijede. Na izborima za Europski parlament pobijedimo i pokažimo im što ih čeka na predsjedničkim i parlamentarnim izborima  - vratimo nadu našim građanima!“

Na skupu su govorili redom i kandidati HDZ-a na predstojećim izborima za Europski parlament: Ivan Sablić, Željana Zovko, Ivica Tolić, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Dubravka Šuica i Andrej Plenković.

Aktualna voditeljica HDZ/EPP delegacije u Europskom parlamentu i najaktivnija hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica održala je govor na temu nezaposlenost mladih u Hrvatskoj koji možete pročitati u nastavku teksta.

Mladi, učinimo Hrvatsku najprosperitetnijom zemljom EU!

Tko kaže da ste vi izgubljena generacija, vi ste generacija budućnosti, vi ste kreatori budućnosti, jer čemu EU fondovi, čemu ceste, čemu željeznice, čemu škole, čemu crkve, čemu dječiji vrtići, čemu sveučilišta, čemu naše more, čemu naše njive. 

A kome naše Zagorje, naše Međimurje i Podravina, naša Moslavina, naša Slavonija, Baranja i Srijem, naša Istra, naša Lika, Primorje i Dalmacija, naši otoci i moj Dubrovnik? Kome Pelješki most ako ne bude vas u novom digitalnom dobu, na našem zajedničkom europskom tržištu i u novom globalnim okolnostima ako upravo vi mladi ne budete kreirali budućnost u kojoj ćete vi živjeti i ako budete napuštali Hrvatsku.

SDP-ova Vlada statistička pogreška koja se ne smije ponoviti!

A mi smo spremni biti vaši mentori i prepustiti  vam pozicije kako biste vi postali kreatori budućnosti u kojoj ćete vi živjeti. I kako biste vi napravili budućnost po vašoj mjeri, budućnost  u digitalnoj eri, budućnost u novim globalnim okolnostima, budućnost u kojoj će svaki mladi Hrvat i Hrvatica pronaći radno mjesto i stan kako biste mogli osnovati obitelj i dom i Hrvatsku učiniti najprosperitetnijom zemljom Europske unije iz koje neće nijedan od vas poželjeti otići. Dragi mladi 30 000 iseljenih nije nikakva statistika, nego konkretni mladi visokoobrazovani ljudi, ali SDP-ova Vlada je statistika, pardon oni  velika statistička pogreška koja se više nikada ne smije ponoviti!

Bruna, Leonarda i Nives zalog budućnosti europske Hrvatske!

 Jer  obišla sam svaki dio Hrvatske od Prevlake do Umaga, od Umaga do Dunava prevalila 15 000 km, susrela tisuće ljudi, ali kad biste me upitali što mi je bilo najbolje u ovoj kampanji, odgovor bi bio susret s obitelji naših mladih HDZ-ovaca iz Đakova gdje male trojke Bruna, Leonarda i Nives ulijevaju nadu.

Najveći euroskeptik u Hrvatskoj je aktualna Vlada!

A kad kažemo da je Europa izazov i šansa onda dragi studenti i sportaši,  imate Erasmus+, vi nezaposleni – imate Jamstvo za mlade, vi umjetnici imate – kreativnu Europu, vi inovatori i znanstvenici imate – Horizont 2020, vi građevinari imate Instrument za povezivanje Europe, vi poljoprivrednici – imate Zajedničku europsku poljoprivrednu politiku, vi mali i srednji poduzetnici – imate bankovnu uniju. Sve su ovo instrumenti za rast, razvoj i napredak koje nam nudi EU, ali nemate Vladu koja to zna i može staviti u funkciju. Jer znate li tko je najveći euroskeptik u Hrvatskoj? Aktualna hrvatska Vlada!

Hrvatska mora živjeti od rada, poduzetništva i proizvodnje, a ne od EU fondova!

Ali zato dragi prijatelji imate nas koji ćemo vas predstavljati i pomoći da europska Hrvatska stvarno postane šansa.  Ali nemojte živjeti u iluzijama, fondovi su samo potpora i privremena pomoć. Hrvatska mora živjeti od vlastitog rada, kreativnosti, poduzetništva i proizvodnje, a vi to sve dragi prijatelji znate i možete!

Nacionalni interesi danas se štite novim radnim mjestima!

Neki govore o zaštiti nacionalnih interesa, a što je drugo briga za nacionalne interese, nego skrb o mladima, skrb o uvođenju TV kanala na hrvatskom u BiH, skrb o otuđenom kulturnom blagu, skrb o pronalasku nestalih iz Domovinskog rata, skrb o poplavljenim područjima u Hrvatskoj, skrb o ometanju signala na obali, skrb o željezničkim linijama, skrb o izgradnji Jadransko – jonske autoceste i koridora VC, skrb o pravima osoba s invaliditetom, skrb o napretku BiH prema europskim integracijama. To su sve pitanja i teme kojima smo Zdravka, Davor, Ivana, Andrej i ja itekako štitili nacionalne interese i to kanimo nastaviti zajedno s našim novim kolegama. Svoje domoljublje pokazali smo 90-ih kad smo stvarali našu suverenu, neovisnu i europsku Hrvatsku, a danas se nacionalni interesi štite svakim novim radnim mjestom.

Najbolja sedmorka u Europskom parlamentu!

I za kraj želim biti jasna i učinkovita i izreći moje osobne prognoze. Nogometnim rječnikom rečeno imamo najbolju jedanaestorku u Hrvatskoj, ali treba biti realan i vaterpolskim rječnikom obećavam: U EUROPSKOM PARLAMENTU BIT ĆEMO NAJBOLJA SEDMORKA!

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vK487Ua7nMA

 

Više informacija

  • nadnaslov: VIDEO i FOTO GALERIJA

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam