• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
Ponedjeljak, 05 Studeni 2018

jutarnji.hr; JUTARNJI IZA KULISA MODNO-HUMANITARNOG SPEKTAKLA U MIMARI_ 20 poznatih Hrvatica odlično su se snašle kao manekenke i prezentirale haljine dvojca ELFS

Zagreb, 031118.
Muzej Mimara.
Humanitarna revija Kreirano srcem na kojoj su predstavljene nove sluzbene uniforme Hrvatske turisticke zajednice. Kolekciju je potpisao modni dvojac ELFS, a modeli su bile zene iz razlicith podrucja hrvatskog javnog zivota.
Na fotografiji: Dubravka Suica.
Foto: Darko Tomas / CROPIX 

Epicentar društvenih događanja u Zagrebu u subotu bio je u muzeju Mimara, gdje je održana humanitarna revija “Kreirano srcem”.

Dvadeset poznatih Hrvatica nosilo je haljine koje je stvorio modni dvojac ELFS, a koje su inspirirane prepoznatljivim hrvatskim motivima - za naše područje karakterističnim biljkama, maestralnim građevinama i prirodnim ljepotama.

Akcijom koja je krenula iz Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma prikupljeno je 160 tisuća kuna, koje su donirane udrugama Dar iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom HURID-u, Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu.

 

Haljine dizajna sličnog onome koji su nosile poznate Hrvatice postale su nova uniforma kojom će se hrvatske promotorice predstavljati na turističkim sajmovima, a ELFS-i su svoju kolekciju proširili na još nekoliko modela, od čije će prodaje po komadu dodatnih 300 kuna ići udrugama za čiji su rad i prikupljana sredstva.

Modna iskustva Jutarnji je bio iza kulisa cijeloga događaja, a s dvadeset uspješnih i snažnih žena družili smo se dok su se spremale za izlazak na pistu, nekima i prvi u životu.

- Ja sam već imala modnih iskustava, ali i dalje imam veliku tremu - kaže nam voditeljica Ivana Mišerić dok sjedimo u Mimarinu dvorištu. - Ne hodam baš često u štiklama, tako da mi je ovo velik izazov - smije se Ivana, našminkana i sa sređenom frizurom, ali još uvijek ležerno odjevena, u ELFS-ovoj trenirci. - Da, i inače obožavam ELFS-e. I kao ljude i kao kreativce. Jedva čekam ‘prošetati’ haljinu, dobila sam model s motivima Slavonije. Malo je u stilu Jackie Kennedy i šarena je, a to je baš moj stil - rekla nam je odlično raspoložena voditeljica.

 

Reviju nisu nosile isključivo žene iz medijskog svijeta, nego i iz drugih sfera. Bila je tu, među ostalim, i prva hrvatska neurokirurginja Nikolina Sesar. Njoj je ovo bilo prvo manekensko iskustvo.

- Ma, nemam nikakvu tremu jer prvenstveno razmišljam o cilju akcije. Također, jako sam ponosna što sam među ovim divnim ženama - rekla nam je Nikolina. Vjeruje da je svima njima vrlo drago što daju doprinos plemenitom cilju, a i samima im je to jedno ugodno iskustvo.

- Pa, iskreno, u posljednje dvije godine pretežito doma učim i čuvam dijete, tako da mi je ovo i odličan izlazak. Mi cure se međusobno upoznajemo i jako nam je lijepo - kaže Nikolina dok s ostatkom ekipe ispija piće prije početka revije.

- Ma, nemojte napisati da smo išta pile - smiju se opuštene djevojke.

Reviju su, među ostalim, nosile i spisateljica Milana Vlaović Kovaček, urednica Marija Pajić, tekvandoašice Lucija i Ana Zaninović, odvjetnica Jadranka Sloković, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac, sprinterica Andrea Ivančević, članica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković... Posebne ovacije dobila je novinarka Ana Muhar, jedina trudnica među modelima, a posljednja je na pistu izašla Ella Dvornik, u najvećoj i najraskošnijoj od svih haljina iz kolekcije.

- Svakoj smo ženi prilagodili haljinu koju nosi. Kad smo osmišljavali uniforme, bili smo svjesni da one neće funkcionirati na svakoj našoj gospođi koja će zajedno s nama biti dio ove humanitarne priče. Radi se o ženama različitih karijera, godina i priča, pa smo pokušali svakoj pristupiti individualno - priča nam Ivan Tandarić iz ELFS-a dok istovremeno upućuje Anu Gruicu Uglešić prema ogledalu. - Ja sam zadovoljan, ti? - pita je pa nastavlja: - Htjeli smo da ove haljine budu hrvatske razglednice, da zastupamo različite regije, kulturološke znamenitosti, općenito vizuale koje prate hrvatski brend. Pokušali smo ispričati tako jednu priču kojom ćemo zainteresirati ljude da se na sajmovima među mnoštvom štandova zainteresiraju baš za naš - kaže dizajner.

Haljine u Londonu

Istom se veseli i ministar turizma Gari Cappelli, koji nam je otkrio da haljine svoju promotorsku premijeru imaju već danas u Londonu.

- Jedno rano jutro smo se okupili na kolegiju i znali smo da idemo u London na najveći sajam turizma, koji bih čak nazvao burzom. Htjeli smo nešto posebno, drugačije nego dosad. Bilo nam je bitno i da Hrvatima pokažemo kako se to prezentiramo u inozemstvu na kvalitetan, dobar način. Turizam otvara sva vrata, a mi smo ih ovom prilikom htjeli otvoriti predivnoj humanitarnoj akciji - rekao je ministar, koji je udrugama i uručio ček s donacijama.

- Uvijek njegujemo uključivanje u projekte karakterom sličnim ovom, pogotovo kada su u pitanju djeca, tako da nam je bilo izrazito drago priključiti se ovom projektu, koji stvarno s ponosom može nositi ime ‘Kreirano srcem’ - rekli su nam iz dm-a, koji je bio jedan od sponzora.

https://www.jutarnji.hr/life/moda-i-ljepota/jutarnji-iza-kulisa-modno-humanitarnog-spektakla-u-mimari_-20-poznatih-hrvatica-odlicno-su-se-snasle-kao-manekenke-i-prezentirale-haljine-dvojca-elfs/8018720/

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam