• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
17 Lipanj 2014

S Općeg sabora HDZ-a: Od stranke na koljenima do pobjednice na svim izborima! (VIDEO)

Točno 1.578 izaslanika okupilo se u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu na XVI. općem saboru HDZ-a (izvještajnom). I to na povijesni datum - na 25. obljetnicu osnutka HDZ-a - i u veličanstvenom ozračju trijumfalnog niza, „pokera“ uzastopnih pobjeda pod novim stranačkim vodstvom - dva puta na euroizborima, na onima lokalnim 2013. te, ove nedjelje, u Vukovaru! Dali smo - ne smije se zaboraviti - i presudni doprinos uspjehu referenduma o ustavnoj definiciji braka.

A sve je to postignuto premda je stranka, nakon poraza na parlamentarnim izborima, bila na koljenima. Sve je to postignuto unatoč reketu režimskih medija, unatoč lažnim anketama kojima su nas pokušali prisiliti da mijenjamo našu politiku. Unatoč, naposljetku, i nekim skepticima u HDZ-u, koji su najavljivali, očekivali, priželjkivali poraz na svim izborima pod novim vodstvom obnovljenog HDZ-a. A danas? Danas nitko više ne sumnja da ćemo pobijediti i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima!

Spremni preuzeti odgovornost!

Stranka koju je utemeljio dr. Franjo Tuđman preuzet će, vrlo brzo, odgovornost za sudbinu države i izvući je iz gospodarsko-socijalnog ponora u koji ju je bacila aktualna SDP-ova vlast! Za to imamo i snagu i program i projekte i sposobne ljude! Ponos, dostojanstvo, znanje, odlučnost i zajedništvo!

Ukratko, opis je to atmosfere na Saboru i sukus svih govora. Ukratko, sažetak je to izvještaja o radu Stranke u prošle dvije godine koji je podnio predsjednik Tomislav Karamarko. Izdvajamo neke od njegovih poruka:

O PONOSU & ZADOVOLJSTVU

Osjećam veliko zadovoljstvo i ponos, a siguran sam da se tako osjeća i svatko od vas ovdje nazočnih. Ponosni smo zato jer je naša Hrvatska demokratska zajednica ponovo zauzela mjesto koje joj pripada! Ponosni  smo i zato jer smo HDZ-u vratili njegovog utemeljitelja i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Ponosni smo jer smo u stranku vratili duh zajedništva i solidarnosti, širom otvorili vrata poštenim, domoljubnim i stručnim. Sve je to rezultiralo vraćanjem vjere hrvatskih birača u HDZ.

O POVRATKU DOMOLJUBLJU & POŠTENJU

Nakon što sam izbran za predsjednika HDZ-a, već sam  prvog dana rekao i to stalnom ponavljam: korupcija i nepoštenje van, a POŠTENJE, MARLJIVOST i DOMOLJUBLJE NATRAG U HDZ!!! Također, ponovit ću i ovo: dok sam ja predsjednik stranke, više se nikad nitko neće koristiti članstvom za osobno bogaćenje! Takvi su već otišli, a ako se koji pritajio - NAJBOLJE MU JE DA SAM ODE!!!

O PELJEŠKOM MOSTU & GRANICI S BiH

Vrlo se brzo pokazalo da ova Kukuriku vlast - osim bavljenja ideologijom - ništa drugo i ne radi. I da namjerno potiču nacionalne podjele kako bi prikrili svoj nerad, neznanje i nekompetenciju. Prvi primjer takvog neznanja bio je njihov potpuno i trajno odustajanje od izgradnje Pelješkog mosta. Mi smo na to žestoko reagirali, ukazali na problem teritorijalnog diskontinuiteta, senzibilizirali javnost i morali su odustati od svojih smiješnih, a u konačnici i skupljih trajekata, koridora ili tunela ispod Neuma.

Drugi neshvatljivi problem koji su ničim izazvani producirali bilo je prihvaćanje za Hrvatsku nepovoljnog razgraničenja kod Neuma. Bez obzira na sumnjive dokumente, premijer i njegova vlada bili su spremni prihvatiti to razgraničenje, sa svim posljedicama koje bi ono donijelo Hrvatskoj. Zahvaljujući našoj reakciji, koja je pobudila interes javnosti, od toga se suludog nauma odustalo. Bilo je još takvih prijepora, svako put je HDZ beskompromisno reagirao. 

O DILETANTSKOJ VLADI

Osim rezanja potrošnje i dizanja poreznog opterećenja ništa drugo i ne radi na planu gospodarstva. Pogrešnom politikom uništili su od početka svoga mandata preko 60 tisuća radnih mjesta. Šire se siromaštvo i bijeda! Da su znali koristiti sredstva iz Europskih fondova, imali bismo rast od 2 posto!! Otvorile bi se tisuće radnih mjesta samo da je ova vlada pripremila projekte i znala povući namijenjeni nam novac! Umjesto da imamo rast od 2 posto, naš BDP pada već jedanaesti kvartal zaredom!

Svjetski analitičari svrstavaju našu ekonomiju među deset najgorih na svijetu. Prema službenim ocjenama, na području Unije jedino je još Hrvatska u recesiji, jer ova vlast ne zna napraviti plan investicija i program izlaska iz krize! Naši mladi, njih čak 52 posto, ne mogu do posla, ne mogu zasnovati obitelj.  Za svog mandata, ova vlada otjerala ih je više od 30 tisuća, uglavnom visokoobrazovanih.

Uzroci teškog stanja poznati su - ova vlada ne samo da je digla ruke od gospodarstva, nego su i svi građani postali taoci njihovih unutarstranačkih sukoba.

O JOSIPOVIĆEVOJ SUODGOVORNOSTI

A Predsjednik Republike - umjesto da ustavne ovlasti stavi u službu izlaska iz krize i borbe protiv nezaposlenosti - brine samo o svome rejtingu; koji mu je očito važniji od kreditnog rejtinga naše države. Nije se usudio kritizirati Milanovića zato jer se boji da bi mu ovaj uskratio potporu za predsjedničke izbore. Ništa mu nije važnije od njegovog reizbora, ni nezaposleni, ni siromašni, ni bijedni, tijekom cijelog svog mandata jedino se bavio kampanjom za osvajanje drugog.

Uzalud mu sve, birači su ga prepoznali kao suodgovornog za ovakvo katastrofalno stanje u državi. Ničim nije zaslužio da dobije povjerenje za još jedan mandat. Bit će prvi predsjednik Republike koji je trajao samo jedan mandat - između ostalog i zato što će ovaj put imati pravi HDZ na drugoj strani, koji je istaknuo pobjedničkog kandidata. Kolinda će pobijediti, bez obzira što vas raznim smicalicama pokušavaju obeshrabriti!

O HDZ-ovoj VLADI & PROGRAMU

Naša vlada i državna administracija odmah će postati dio rješenja, a ne ključni problem - kao što su to sada! Naravno, osvojit ćemo vlast - ali to nije naš krajnji cilj. Naš su cilj spas i preporod Hrvatske, A NE PODJELA FOTELJA I PRIVILEGIJA!!! Naš plan za gospodarski rast je cjelovit. Pripremili smo strategiju i planove, kao i prijedlog ustroja potrebne administracije za efikasno povlačenje novca iz EU fondova. Pripremili smo i prijedlog fiskalne reforme.

O EKONOMSKOM DOMOLJUBLJU

Mi u HDZ-u domoljublje u 21. stoljeću doživljavamo kao borbu za svako radno mjesto, za svaku investiciju, ZA ISKORJENJIVANJE SIROMAŠTVA I BIJEDE!!! Za nas u HDZ-u država ne postoji radi stranaka i političara, nego obratno. 90-tih je predsjedniku Tuđmanu Hrvatska demokratska zajednica bila sredstvo za stvaranje, obranu i oslobađanje države! Danas želimo i hoćemo HDZ opet upotrijebiti kao alat. Ali kao alat gospodarskog oporavka, koji će svakom pojedincu omogućiti da u ovoj našoj zemlji živi dostojanstveno od svoga rada.

Cijeli Karamarkov izvještaj možete pogledati u nastavku:

 

Nakon izvještaja predsjednika HDZ-a, na Saboru je započela rasprava. Na kraju skupa, oko 15:30, Tomislav Karamarko još će se jednom obratiti izaslanicima - sa zaključcima Sabora. 

Iz današnjega sadržajnoga programa obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a izdvojimo i da će predsjednik Karamarko u 18:00, na mjestu Osnivačke skupštine na zagrebačkom Jarunu, otkriti spomen-ploču s reljefom dr. Franje Tuđmana. U spomen na četvrt stoljeća naše stranke, također, na Jarunu će se uručiti prigodne značke osnivačima Hrvatske demokratske zajednice.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/25-obljetnica-osnutka-hdz

Prije Izvještajnog sabora, izaslanstvo HDZ-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na Oltaru Domovine na Medvednici te na grobu dr. Franje Tuđmana na Mirogoju. Služena je i sveta misa u Zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Više informacija

  • Izvor: HDZ

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam