• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
18 Svibanj 2019

Slijedeći viziju dr. Tuđmana, gradimo snažnu Hrvatsku u sigurnoj EU - Na dobrobit jedine nam i vječne domovine!

 Do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana Košarkaškog centra „Dražen Petrović“ u Zagrebu, veličanstveno, pobjedničko ozračje i dva posebna gosta, prijatelji Hrvatske - njemačka kancelarka Angela Merkel (CDU) i spitzenkandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber (bavarski CSU) - sjajna su najava uvjerljive pobjede liste broj 9 na nadolazećim EU izborima!

Vizionarske riječi dr. Tuđmana

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković u svom je govoru, često prekidanom gromoglasnim pljeskom više od 6.000 članova i simpatizera te dizanjem Cibone na noge, istaknuo da je prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj HDZ-a dr. Franjo Tuđman 30. svibnja 1990. - na jedini pravi Dan hrvatske državnosti! - vizionarski izrekao da je Hrvatskoj mjesto u Europi.

 

- Izrekao je ključne političke poruke, koje su dovele do pune suverenosti i samostalnosti te međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Već tada je naznačio da će Hrvatska puninu svojih interesa najbolje ostvariti unutar EU-a. I mi to upravo danas slijedimo i činimo, štiteći nacionalne interese i koristeći prednosti članstva u EU-u na dobrobit jedine nam i vječne domovine Hrvatske!

Dolazak Merkel i Webera - s razlogom!

Naglasio je snagu HDZ-a te se osvrnuo na razloge dolaska Merkel i Webera na središnji skup naše stranke.

- Neki pitaju zašto su europski lideri poput Merkel ili Webera došli u Cibonu. Došli su jer ovaj HDZ - što nije bio slučaj još od dr. Tuđmana - ima i predsjednicu RH, i predsjednike Sabora i Vlade, 19 od 21 ministra, 12 od 20 župana, polovicu gradova i općina! Zato su došli - jer znaju koliko je jak HDZ i koliko će pridonijeti ukupnoj pobjedi EPP-a! A tu ćemo pobjedu ostvariti samostalno - potvrdit će se da je HDZ najjači kad izlazi sam na izbore i ne služi drugima kao „sredstvo prijevoza“!

30 godina najjače hrvatske stranke

Podsjetio je da iduće godine Hrvatska preuzima predsjedanje Europskom unijom, asocijacijom koja okuplja pola milijarde ljudi.

- Prije samo tri desetljeća Hrvatska nije bila politički subjekt na međunarodnoj sceni. To je golemi uspjeh Hrvatske i postignuće svih nas, a ova prepuna dvorana, ovo pobjedničko ozračje, pokazuje 30-godišnju snagu HDZ-a, najjače hrvatske stranke, koja je igrala ključnu ulogu u svim važnim trenucima naše suvremene povijesti! Svima vam, drage HDZ-ovke i HDZ-ovci, čestitam 30. obljetnicu naše stranke, koju ćemo zajedno proslaviti za samo mjesec dana!

Samostalno na izbore!

Dodao je da je hrvatski narod suočen s onima koji su otkrili suverenizam 30 godina nakon što se Hrvatska izborila za samostalnost, koji govore o EU, a za ulazak Hrvatske u EU nisu mrdnuli ni malim prstom, a o Europi ništa i ne znaju.

- Oni žele zbuniti birače HDZ-a, ali mi smo dovoljno jaki da im pokažemo tko smo mi, a tko su oni koji neće prijeći izborni prag za tjedan dana! Nakon prekretničke pobjede na EU izborima 2013. i uvjerljive 2014. godine, HDZ će pobjedom 2019. Potvrditi, ponavljam, da je najjači kada samostalno izlazi na izbore i kada bira vlastite zastupnike u Europski parlament! Imamo 12 sjajnih kandidata, dokazanih u dosadašnjem političkom angažmanu! Kroz naše kandidate i program „Hrvatska za generacije“ šaljemo poruke da razumijemo koje su vrijednosti Europe i na čemu je sazdana današnja EU - na baštini, nasljedstvu i ideji demokršćanskih političara s početka 50-ih godina prošlog stoljeća!

Ponosni na postignuća

Dodao je i da 6.500 hrvatskih policajaca, koje smo vrhunski opremili s milijardu kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova, danonoćno čuva naš državni teritorij, a što je i dio pripreme Hrvatske za ulazak u schengenski prostor.

- Kada smo krenuli, bili smo na 9 posto ugovorenih EU sredstava, a sada smo na 68. Do kraja godine bit ćemo na 85 posto! To je ključna poluga razvoja i solidarnosti te ključni investicijski alat. To su zračne luke, Pelješki most, mjere zapošljavanja, vrtići, škole i nove bolnice, autoceste, željeznice, LNG terminal, širokopojasni Internet, proizvodni pogoni, ulaganja u poljoprivredu, u znanost, obrazovanje i mlade, studentske domove… To su postignuća Vlade HDZ-a, koja zna Europu, razumije je i koristi je najbolje u interesu hrvatskog naroda.

Budimo ponosni na svoja postignuća - jer drugi ne mogu i ne znaju postići ono što smo mi uspjeli! Zajedno i odvažno, s ljubavlju za Hrvatsku - idemo po novu pobjedu! - zaključio je predsjednik Andrej Plenković.

Video sadržaj

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam