• dubravka-suica-slide18.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1AP.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-1L.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-A.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-B.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-C.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-D.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-E.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-F.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-G.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-H.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-I.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-J.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-K.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-M.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-N.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-O.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-Q.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-R.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-S.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-T.jpg
  • Web-Dubravka-Suica-V.jpg
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 764

17 Rujan 2013

Dubravka Šuica na mini-Klauzuri HDZ-a

U ponedjeljak, 16. rujna održana je mini-Klauzura Hrvatske demokratske zajednice u Velikom Trgovišću.

Najviši stranački dužnosnici okupili su se na mini-Klauzuri kako bi jasno definirali i izrekli svoje stavove o trenutnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u državi. Prisutnima se obratio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko.

- Ova se vlast urušava. Zato smo se i našli ovdje - da se pripremimo za preuzimanje vlasti. Počelo je odbrojavanje. Samo trebamo biti pametni, trebamo - kad dođe vrijeme - kvalitetno prezentirati programe koje smo već razradili, trebamo biti jedinstveni i snažni. Volja naroda je jasna, moramo biti spremni za taj trenutak - poručio je Tomislav Karamarko u motivacijskom govoru na početku HDZ-ove mini-klauzure u Velikom Trgovišću, u Spomen-školi dr. Franje Tuđmana.

Znatni dio izlaganja bio je, dakako, posvećen gospodarskoj katastrofi u koju nas je dovela vladajuća struktura:

- Razorne mjere i politika Milanovićeve Vlade ne mogu pokrenuti gospodarski oporavak, koji ionako neprestano prebacuju u neko buduće vrijeme. Dok se u drugim državama pojavljuju znakovi oporavka i društvenog optimizma, kod nas se kriza i dalje produbljuje i nema realnih naznaka njenog kraja. Dugotrajna kriza proizvodi depresiju i beznađe, a aktualni vlastodršci iz dana u dan za ovakvo stanje pronalaze uvijek nove alibije i nove krivce.

Svoje izlaganje pred okupljenim članovima HDZ-a o stanju u vanjskoj i europskoj politici, u nastavku klauzure imala je i potpredsjednica Hrvatske demokratske zajednica i članica Europskog parlamenta Dubravka Šuica.

Vanjska politika

Vanjske politike ove Vlade pokazala je nedosljednost i nesnalaženje. Počevši od graničnih sporova sa Bosnom i Hercegovinom pa sve do sadašnje situacije oko „Lex Perkovića“ gdje je napravljena ogromna šteta Hrvatskoj odmah nakon ulaska u Europsku uniju. 'Možete biti sigurni da se ne veselim zbog takvog razvoja događaja.

To je velika šteta za Hrvatsku i čudim se iracionalnoj tvrdoglavosti našeg premijera. Smatram da ovo nije mjesto za pokazivanje mišića i bojim se da je nepovratno učinjena ogromna šteta za Hrvatsku', rekla je Dubravka Šuica. U daljnjem izlaganju Dubravka Šuica je izjavila kako želi vjerovati da još ima vremena za uvrštavanje zakona u hitnu proceduru na način kako to traže pravila kluba kojem se Hrvatska svojevoljno pridružila.

'Dogodi li se da nam budu uskraćena sredstva za Schengen, to automatski povlači i situaciju s financiranjem Pelješkog mosta; ako nismo u Schengenu, to znači i moguće nefinanciranje mosta. Toga se užasno bojim. Još uvijek ima vremena da premijer Zoran Milanović sazove Vladu, promijeni prijedlog zakona i uputi ga u saborsku proceduru', zaključila je Šuica.

Kampanja za europski izbore 2014.

„Pred nama su izbori za Europski parlament i na ovim izborima će se jasno vidjeti tko je pobjednik jer se ovaj put bira jedanaest članova za Europski parlament a mi računamo na sigurnih šest“ – kazala je Šuica.

„Prošli tjedan prisustvovala sam na predstavljanju informativne kampanje za europske izbore 2014. U organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.“ „Ovi izbori su jako važni jer ovaj put građani direktno imaju priliku birati predsjednika Europske komisije.“ Prve europske izbore u Republici Hrvatskoj obilježio je slab odaziv birača i općenito mala izlaznost na izbore.

Velika je to odgovornost Vladajućih koji su trebali dodatno i s puno više energije, sredstava i instrumenata probuditi svijest hrvatskih birača, te ih potaknuti da sudjeluju u izborima i iskoriste svoje demokratsko pravo. Bio je to povijesni trenutak za Hrvatsku, kojeg su vladajući prepustili slučaju.

Cilj i svrha informativne kampanje za europske izbore 2014., čije je geslo „Djeluj, biraj utječi“ jest educirati građane, pružiti im točne i relevantne informacije, te ih u konačnici potaknuti da izađu na izbore za Europski parlament 25. svibnja 2014.Također, bitno je upoznati javnost s ulogom, ovlastima i članovima Europskog parlamenta, čime se želi postići da što više građana Republike Hrvatske iskoristi svoje demokratsko pravo i izađe na izbore za Europski parlament.

Tek sada kada se neke možda pozitivne odluke koje smo donijeli, poput roaminga, ili ako donesemo odluku o jedinstvenom digitalnom tržištu, hrvatska javnost shvati koliko je važna uloga Europskog parlamenta", rekla je Dubravka Šuica.

Prisutnim članovima HDZ-a, Dubravka Šuica obratila se i kao potpredsjednica stranke, ali i kao članica Europskog parlamenta gdje je s kolegama podijelila iskustva s novog radnog mjesta. – Dan počinje u osam ujutro, a završava u 23 sata i nema nimalo slobodnog vremena. Kad bih uspoređivala ovaj posao s nekim drugim, mogla bih reći da to izgleda kao da si se ukrcao na neki veliki kruzer i cijeli dan je program. Posao je puno zahtjevniji nego što sam osobno očekivala, ali i vrlo zanimljiv. Dakle, nema stajanja, posao je vrlo kompleksan, tu su sjednice odbora, grupa, pojedinačni razgovori, lobiranja oko pojedinih zakona i rezolucija, i na kraju glasovanje. Nema onog našeg klasičnog radnog vremena, ali je vrlo zanimljivo.

Funkcioniranje ureda

Aktivni smo u Bruxellesu, Strasbourgu i u Hrvatskoj. U Bruxellesu smo tri tjedna u mjesecu, u Strasbourgu zadnji tjedan u mjesecu, a u Hrvatskoj smo uglavnom prisutni petkom, subotom i nedjeljom. Imamo ured u Zagrebu u Središnjici HDZ-a i u Dubrovniku. „Imam tri asistenta u Bruxellesu, jednu asistenticu u Zagrebu i jednu u Dubroviku“ – kazala je Dubravka Šuica.  

Više informacija

  • Foto: Hdz

Moja EUropska putovnica

moja-europska-putovnica-ds

Moje konferencije

moje-konferencije-dubravka-suica

Novosti

VIDEO

 (VIDEO) Kampanja za europske izbore 2019

 video-5

 

(VIDEO) HRT1: Dubravka Šuica "U svom filmu"   
u-svom-filmu
 
(VIDEO) RTL Exkluziv: Poznate Hrvatice nosile humanitarnu modnu reviju 
 

Tweets

Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije. Nastavkom pregledavanja stranice pristajete na Uvjete korištenja. Pročitajte više

Prihvaćam